5è Vadefoodies
14 i 15 de juny al Museu de la Pell d’Igualada
Després d’haver dedicat les edicions anteriors a les cuines de Perú, Mèxic i Japó, Vadefoodies fa aquest any un pas més i celebra el seu cinquè aniversari endinsant-se, no només en la gastronomia d’un territori sinó també en el coneixement de les seves tècniques més antigues. Així doncs, el festival girarà també entorn de la fermentació, una tècnica que s’utilitza des de l’antiguitat per conservar els aliments, fer-los més gustosos, i extreure’n més nutrients. A part del conegut Kimchi (col xinesa fermentada i picant), la cuina coreana compta també amb altres fermentats com el Jeotgal (marisc fermentat i salat) i el doenjang (pasta de soja fermentada). Altres cuines del món també utilitzen fermentats; el Xucrut d’origen alemany o el Te Kombucha ja formen part de la dieta de moltes persones. Magda Carlas, doctora, dietista i crítica gastronòmica explicarà a Vadefoodies els beneficis d’aquests aliments fermentats.
La cuina coreana, els fermentats, els gelats i els esmorzars de forquilla i ganivet seran tendències protagonistes de la cinquena edició de Vadefoodies
El xef Sergi de Meià, la dietista Magda Carlas o el sommelier Josep Pelegrín, entre els experts que oferiran tallers, xerrades i showcookings
El Festival reedita l’Eat Street més popular i torna a l’emplaçament original: el Museu de la Pell d’Igualada
La vessant més popular del Festival, l’Eat Street, tornarà a omplir de gastronomia i música el pati exterior del Museu de la Pell, un espai on els assistents poden tastar una varietat de propostes gastronòmiques vinculades al festival, així com fer un descans, prendre una copa, o assistir als concerts acompanyats de família i amics. Entre d’altres, es podran degustar les creacions del xef Albert Marimon de la Cava de Tarrega i Fogons de Forès i de la propietària del restaurant Koryo de Barcelona, Ayhun Sun, a més de nombrosos restauradors igualadins.
D’entre les novetats de la cinquena edició del Vadefoodies destaca la xerrada del xef Sergi de Meià, que parlarà d’una tendència que ha estat sempre present a l’interior del país: l’esmorzar de forquilla i ganivet. Meià, gran coneixedor de la cuina tradicional catalana, ha intentat recuperar aquesta tradició i explicarà quines són les receptes que triomfen més.
Una altra de les activitats destacades és la xerrada del sommelier Josep Pelegrín, que explicarà el perquè de l’exit dels concursos de tast de vins que se celebren al nostre país, i finalment, el públic es podrà endinsar al món dels gelats amb una xerrada i tast a càrrec de Jordi Guillem, xef del restaurant lo Mam Le Meridien Ra Beach Hotel 5*GL i subcampió del món en gelateria el 2016 i 2018.
El festival Vadefoodies s’inaugurarà el divendres 14 de juny a les 19h a l’Auditori del Museu de la Pell amb la presència del cònsul general de Corea Taewan Huh, l’alcalde d’Igualada Marc Castells, els membres de l’organització del festival i nombroses personalitats del món de la cuina.
DIVENDRES 14
19:00h Inauguració del Festival
Auditori
19:10h MARCANT TENDÈNCIES
Amb Pere Castells, coordinador de Science and cooking Barcelona i presentat per la periodista Maria Almenar.
Auditori del Museu
19:45h Els Fermentats
Xerrada a càrreg de Magda Carlas, metge, dietista i crítica gastronòmica.
Prèvia inscripció
Auditori del Museu
20h Inauguració Eat Street
Espai exterior del Museu
20:30h Els Concursos de tasts de vins
Taula rodona i simulació d’un concurs de tast de vins (amb Josep Pelegrín, millor sommelier de Catalunya 2014, i 2015 i millor sommelier d’Espanya 2016 i Sònia Farran, sommelier i premi Nas d’Or de Catalunya 2008)
Preu 10€ amb inscripció prèvia
Espai exterior del Museu
22:30h Concert amb THE JERRYCANS
24:00h DJ ISIDRE MIX
DISSABTE 15
9:30h Esmorzar de forquilla i Showcooking
Amb Sergi de Meià i Adelaida Castells.
Preu 15€ amb inscripció prèvia
Rambla del Museu
10:00h a14:00h Design the Restaurant Experience
Amb Elsa Yranzo de BCD (food designer) i presentat per la periodista Maria Almenar
Prèvia inscripció a www.dissenymarked.com
Adoberia Bella
11;00h Taller d’elaboració de FERMENTATS
Prèvia inscripció
13:00h Entrega de premis del concurs del millor esmorzar de forquilla de la comarca de l’Anoia
Rambla del Museu
19:00h El món dels gelats
Xerrada i tast a càrrec de Jordi Guillem, xef del restaurant Lo
Mam Le Meridien Ra Beach Hotel 5*GL i subcampió del món en gelateria el 2016 i 2018.
Pati del Museu
19:45h La Cuina Coreana: una gastronomia per descobrir.
Xerrada, showcooking i tast (Ahyun Sun, propietària del Restaurant Korio, Barcelona).
Pati del Museu
20:00h INICI EAT STREET
Rambla del Museu
23:00h Concert amb JAHARMONY & THE SOUL REBELS
Pati del Museu
24:00h DJ FAT CAT I DJ JEPI Sessió a 4 mans
Pati del Museu