Igualada, capital dels ‘foodies’

Des de l’associació igualadina VadeFoodies us presentem un projecte pioner a l’Estat, que hem cuinat a foc lent i amb molta il·lusió, i del qual ens sentim molt satisfets. Es tracta del primer festival de tendències gastronòmiques, que se celebrarà el proper dissabte dia 27 de juny al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia.

Un programa que neix amb la voluntat clara de promoure l’activitat gastronòmica a Igualada i amb l’objectiu de mostrar la diversitat de tendències del sector culinari arreu del món. El certamen va adreçat de manera especial als ‘foodies’ (amants del bon menjar) de la ciutat i de la comarca, i amb vocació de potenciar i ampliar aquest col·lectiu de bons gurmets a la capital de l’Anoia.

Ens trobem davant d’un festival inèdit que busca esdevenir referent més enllà de les nostres fronteres i ajudar a promocionar les noves maneres d’encarar i potenciar la cuina.

Les activitats es dividiran en dues parts: una zona interior, dedicada a xerrades i conferències, i una zona exterior, de caràcter lúdic i festiu, on es podran trobar tot tipus de parades que representaran les diferents tendències exposades en el Festival.

Entre les activitats programades, se celebraran taules rodones dedicades al veganisme i al vegetarianisme i a les noves tendències vinícoles. També es preveu una xerrada sobre la paleodieta,  moviment basat en el que menjaven els nostres avantpassats, així com presentacions de moviments gastronòmics com ara el food porn (fotos culinàries) o els productes de proximitat.

El Festival també té un component lúdic important. Així, hi haurà música, amb concert de l’Estival Jazz, teatre en directe, i s’inclouran tallers infantils.