Descarrega’t el dossier de premsa             CAT          CAST

4t festival de tendències gastronòmiques

1 i 2 de juny a la Plaça Castells d’Igualada

Vadefoodies aposta per la vinyala, la cuina japonesa i la formació

El festival de tendències gastronòmiques, Vadefoodies, arriba aquest any carregat de novetats. En la seva quarta edició, la proposta gastronòmica igualadina posa l’accent en un producte cada dia més reconegut a l’Anoia, la vinyala. Es tracta d’una varietat de cargol típica de la zona, també anomenada el cargol de les vinyes. Vadefoodies ha organitzat, amb col·laboració amb la Confraria de la Vinyala,  la Setmana de la Vinyala. Una iniciativa que ha comptat amb la col·laboració de vint-i-quatre restaurant de l’Anoia.

El festival gastronòmic d’aquest any també pararà l’atenció a altres cuines del món. Després de la peruana i la mexicana, la cuina convidada aquest any serà la japonesa. I, finalment, el Vadefoodies dedicarà el seu primer dia a parlar de la formació gastronòmica, per això comptarem amb directors i alumnes avantatjats de les principals escoles gastronòmiques de Catalunya.

Enguany l’esdeveniment canvia d’emplaçament dins la ciutat i tindrà lloc en un espai cèntric com és la renovada plaça Castells. Un canvi d’ubicació que respon a les necessitats de creixement del festival  –que fins ara s’havia celebrat al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia– i que, alhora, ajuda a apropar-lo a diferents indrets de la ciutat d’Igualada.

El programa per a aquests dos dies de festival gastronòmic compta amb més d’una dotzena d’activitats, que van des de formacions, ponències, exhibicions, degustacions i concerts, fins a concursos, tallers, receptes o showcooking, amb convidats de luxe per a cada ocasió. No hi faltarà, tampoc, l’eat street, un espai per menjar i beure.