El festival ja ha començat a escalfar motors amb el Concurs d’Esmorzars de Forquilla de l’Anoia, una competició que no només pretén involucrar els establiments i els comensals de la comarca en el festival, sinó que també vol posar en valor un dels àpats més tradicionals de la cuina catalana: l’esmorzar de forquilla i ganivet.

Quin és el restaurant de l’Anoia que ofereix el millor esmorzar de forquilla i ganivet?

Tothom pot contribuir a fer aquesta difícil elecció participant al concurs on participen més d’una vintena d’establiments d’arreu de la comarca. Vadefoodies proposa que sigui la votació popular la que decideixi quins son els millors esmorzars de forquilla de l’Anoia, de tal manera que en cada un dels bars i restaurants participants el comensal podrà emplenar una butlleta on puntuarà l’esmorzar de l’1 al 5 i dipositarà la papereta en una urna que també trobarà a l’establiment.

El recompte es farà el dissabte dia 15 de juny al matí, en ple festival Vadefoodies, i es determinarà el primer i el segon premi que s’atorgaran en acabar l’esmorzar que es farà a la rambla del Museu de la Pell. Des de l’organització del festival gastronòmic s’anima tothom a participar en aquest concurs per reconèixer els millors esmorzars de forquilla de l’Anoia.

El dissabte dia 15 de juny en el marc del festival Vadefoodies, els cuiners Sergi de Meià i Adelaida Castells, coautors del llibre “Esmorzars de forquilla”, oferiran un showcooking i degustació d’un plat de morro i tripa. Tant per poder assistir a l’esmorzar com per gaudir del showcooking i degustació del dissabte dia 15 de juny, cal apuntar-se i comprar els tiquets a la web vadefoodies.cat, ja que les places son limitades.