3r VADEFOODIES

El tercer festival de tendències gastronòmiques se celebrarà divendres i dissabte 16 i 17 de juny al Museu de la Pell d’Igualada

Després de la bona acollida en les dues primeres edicions del VadeFoodies, que van atreure uns 4.000 visitants respectivament, el festival de tendències gastronòmiques d’Igualada afronta el seu tercer any amb el repte de la consolidació. En aquesta edició l’associació que dóna nom al certamen ha triat el fil argumental de `Rodaplats’ com a eix del festival, i els seus objectius principals són, d’un banda, reivindicar i donar a conèixer l’exce•ent gastronomia que es fa a casa nostra, i, d’altra banda, mostrar les millors tendències culinàries d’arreu del món perquè, sense necessitat de moure’s de casa, els visitants del VadeFoodies puguin fer un tomb pels plats de mig món. Les dualitats i pluralitats de la gastronomia protagonitzen les temàtiques d’enguany: cuina de proximitat VS cuina del món, cuina tradicional VS cuina innovadora, menjar natural VS menjar processat, alimentació vegana VS dieta paleolítica, funcionalitat VS estètica. Una jornada i mitja en què els igualadins i visitants d’arreu de Catalunya podran degustar al Museu de la Pell d’Igualada noves tendències gastronòmiques i escoltar les explicacions dels professionals més punters del sector.

El Vadefoodies és un festival pioner a l’Estat que s’adreça als amants del bon menjar (els `foodies’). El certamen manté com a objectius principals la promoció de l’activitat gastronòmica a Igualada i la mostra de la diversitat de tendències del sector culinari arreu del món.

Seguint el mateix esquema de les anteriors edicions, les activitats es dividiran en dues parts: l’interior del Museu es destinarà a xerrades i conferències, i a l’exterior, de caràcter més lúdic, s’instal·laran les parades dels restauradors, on es podran tastar les darreres tendències gastronòmiques.

Un dels plats forts d’enguany té a veure amb el futur de la gastronomia d’Igualada; per parlar-ne, el festival organitza una taula rodona amb el cuiner David Andrés (segon xef del restaurant ABaC de Barcelona i propietari del restaurant Somiatruites d’Igualada) entre d’altres importants cuiners de la ciutat.

Sota l’eix argumental de `Rodaplats’, es redobla l’aposta per la gastronomia de casa i es mostren tendències d’arreu

Andrés també farà un showcooking a quatre mans amb l’extraordinari cuiner Xavier Pellicer. D’altra banda, si la cuina protagonista de l’anterior edició va ser la peruana, aquest any li toca el torn a una altra gran de la gastronomia, la mexicana.

La pastisseria serà també una de les apostes del Vadefoodies: el prestigiós mestre xocolater Miquel Guarro parlarà amb altres pastissers de la ciutat del moment que viu el sector; finalment, i entre d’altres propostes, destaca també una sessió sobre els vins d’argila conduïda per Joan Gómez (amant de l’enologia i responsable del blog Devinis).

D’altra banda, en paral·lel, a l’Adoberia Bella, la Jove Cambra Internacional d’Igualada organitza per segon any consecutiu el mateix dissabte una matinal dedicada a l’emprenedoria gastronòmica.

Desfilaran enguany cuiners del prestigi de l’igualadí David Andrés (Somiatruites) o el seu mentor, Xavier Pellicer

El festival tornarà a comptar amb música en viu per amenitzar les jornades. Divendres es podran escoltar versions de grans èxits anglesos en català gràcies a Filferro i dissabte gaudirem de grups i DJs igualadins i del grup de música Séptimo A.

El festival no s’oblida dels més petits i per aquest motiu dissabte hi hauran activitats per a ells, tallers infantils i contes relacionats amb la gastronomia.