CUINA DE FUSIÓ

LA BARREJA D’ESTILS CULINARIS DE DIFERENTS CULTURES

La cuina de fusió és un concepte molt general que s’utilitza en la gastronomia per a indicar la barreja d’estils culinaris de diferents cultures o la barreja d’ingredients d’altres països, com són els condiments o algunes espècies.

La cuina de fusió ha tingut lloc motivada per a la creativitat del col·lectiu de cuiners o per la simple fusió de cultures degut a desplaçaments físics, geogràfics o econòmics.

Aquest concepte es va començar a utilitzar i definir als Estats Units durant la dècada dels 70s buscant crear una sorpresa al consumidor. S’atribueix el naixement en aquest país degut a la gran barreja de diferents cultures i ètnies que conviuen: aquestes persones de diferents ètnies intentaven recrear la gastronomia del seu país natal amb ingredients locals, a vegades molt diferents.

Aquest tipus de cuina requereix un coneixement profund de varies cuines regionals i els seu resultat és normalment atrevit i sorprenent.

La cuina Japonesa és potser la que s’ha posat més de moda en la nostra societat però també hi ha hagut altres cuines com la Tex-Mex o la Peruana que han causat sensació als amants del bon menjar.

Per aquest motiu, al Vadefoodies us portarem el cuiner del Restaurant Tanta de Barcelona, Pablo Ortega, perquè ens expliqui la seva visió de la cuina de fusió.