EMPRENEDORIA GASTRONÒMICA

LA MISE EN PLACE DELS PROJECTES EMPRENEDORS

Molta gent ha sentit a parlar de El Bulli, “el millor restaurant del món”, fins i tot uns quants afortunats van poder tastar la seva cuina. Però poca gent sap que quan va tancar va fer-ho amb pèrdues econòmiques. La raó de tot plegat és aquesta: el seu objectiu no era fer diners sinó investigar, crear, innovar i tornar a investigar una altra vegada.

Ferran Adrià acaba de publicar el seu llibre “Mise en Place”, un llibre dedicat als professionals de la restauració i a tots aquells que vulguin engegar el seu negoci dedicat la gastronomia. Un llibre global, on parlen de pressupostos, de partides, d’organització, de paperassa… Un llibre per a tots aquells a qui no els falta la il·lusió per engegar un nou projecte però que potser van coixos en gestió econòmica.

I és que emprendre no és fàcil i menys en un món que actualment està tan a l’ordre del dia com és el menjar. Emprendre no és només començar un negoci des de zero, pot ser també agafar les regnes del negoci familiar per tirar-lo endavant, fer-lo créixer o dotar-lo de nous aires.

En una comarca com l’Anoia el sector agroalimentari està patint una falta de noves generacions dedicades a les empreses familiars. És per això que des del Consell Comarcal de l’Anoia s’ha iniciat un projecte per ajudar diferents empreses de manera individualitzada a trobar una solució per no haver de tancar.

Des de l’Asociació Gastronòmica i Cultural Vadefoodies, volem posar en valor els projectes del nostre entorn relacionats amb l’alimentació i la gastronomia. Per això hem volgut que se’n parli al Festival Vadefoodies en un espai sobre emprenedoria gastronòmica organitzat per la Jove Cambra Internacional d’Igualada.