HEALTH COACHING

NO CREUEN EN LES DIETES SINÓ EN UN ESTIL DE VIDA SALUDABLE

Coaching és un anglicisme que prové del verb anglès to coach, “entrenar”. Tot i que en un primer moment es relaciona aquesta paraula amb l’esport, la veritat és que d’uns anys ençà el coaching s’ha aplicat a molts altres àmbits: empresa, personal , integral, executiu, de lideratge, etc.

La feina del coach (entrenador) consisteix en acompanyar els seus clients perquè trobin i assoleixin els seus objectius. Dins del món de l’alimentació fa relativament poc que al nostre país s’està començant a conèixer el health coaching.

Les raons per les quals una persona pot necessitar aquest acompanyament nutricional són diverses: problemes de salut, ganes de fer un canvi d’hàbits, al·lèrgies, baixa energia, trastorns alimentaris, etc.

A més a més de resoldre aquests problemes a través de la nutrició, es segueixen unes pautes més holístiques per tal que el client recuperi la confiança en ell mateix i pugui resoldre altres problemes que l’impedeixen portar una vida saludable o estar al 100%. És per això que el ioga, la meditació o la pràctica del mindfulness (consciència plena del moment present) van molt lligats a aquests tipus de programes.

Paral·lelament, actualment estan molt de moda els programes detox, basats en dejunis i la ingesta de batuts o sucs verds. Aquests programes de durada curta i determinada, són habitualment guiats per un/a coach nutricional qualificat.

L’objectiu de fer un detox no és només eliminar toxines sinó començar des de 0, centrar-se en un mateix i cuidar-se, eliminant tot allò que ens perjudica ja sigui nutricionalment com emocionalment. Depenent de l’època de l’any, les necessitats del nostre cos seran diferents i per tant els tipus de detox que necessitem també ho seran.

Sovint fa falta molta força de voluntat per seguir aquests programes, per això al Festival Vadefoodies comptarem amb la presència de la coach nutricional Núria Roura que ens explicarà com fer un detox SEN (sa, energètic i nutritiu) de primavera i gaudir-lo sense ansietat a la vegada que també ens presentarà el seu nou llibre.