STREET FOOD

MENJAR BÉ A PEU DE CARRER

La nostra cultura gastronòmica – mediterrània – s’ha caracteritzat sempre pel fet d’entaular-nos per gaudir dels àpats, dedicant tot el temps que podem a fer la sobretaula amb els familiars i amics.

Viatjant arreu del món, hem pogut comprovar que l’”eat street” és més habitual del que ens pensem. Però des de les paradetes als parcs més emblemàtics de Londres, fins als mercats dels països asiàtics amb la seva oferta de “wok to walk” i altres especialitats, passant per les nostres tradicionals xurreries o parades de fira, sempre s’havia relacionat el menjar de carrer amb un producte puntual, ràpid i no massa saludable.

Poc en hauríem imaginat fa un parell d’anys que el concepte de “menjar de carrer” faria un gir de 180ºC a casa nostra.

El paradigma d’aquesta tendència són les furgonetes, caravanes o altrament dit “food trucks” caracteritzats per la seva estètica americana. No hi ha dubte que, dins de la península, on han proliferat més ha estat a Catalunya amb un nombrós col·lectiu que ha seguit l’estela dels primers emprenedors.

A més a més dels ja habituals festivals organitzats única i exclusivament amb una àmplia oferta de foodtrucks, els propietaris d’aquests establiments sobre rodes recorren el nostre país oferint les seves especialitats. Especialitats que són diferents entre elles però que tenen un objectiu en comú: producte de qualitat. I és aquí on l’han clavat, tornant a la nostra essència mediterrània.