VEGANISME

MÉS ENLLÀ DE LA DIETA VEGETARIANA

El veganisme és una filosofia de vida segons la qual es guarda un respecte cap a tots els animals, rebutjant les pràctiques i el consum de productes obtinguts a través de l’ús o de la mort d’animals.

Els seus inventors el 1944 varen ser Elsie Shrigley i Donald Watson “vegetarians purs” molestos pel fet que moltes persones que s’anomenaven a si mateixes vegetarianes menjaven productes lactis i fins i tot peix.

Aquesta tendència va més enllà de l’alimentació ja que a més a més de seguir una dieta vegetariana estricta, sense ous ni lactis o fins i tot sense mel, els vegans no vesteixen peces de roba d’origen animal, ja siguin de llana o pell, ni segueixen espectacles o altres tipus d’entreteniment on n’hi apareguin: circs, zoològics, aquaris, espectacles amb braus, etc.

Durant els últims anys s’ha observat un augment de productes d’origen vegetal per tal de substituir els d’origen animal, podent-se trobar ara més fàcilment en els comerços convencionals. De la mateixa manera, també han aparegut nombrosos establiments de restauració on ofereixen cartes 100% veganes o vegetarianes.

El nombre de gent que lluita pels drets dels animals creix exponencialment, les xifres apunten que al món hi ha milions de vegans i actualment Catalunya està sent tot un referent.