MENJAR COM HO FEIEN ELS NOSTRES AVANTPASSATS
Es pot dur a terme una alimentació que pertany a l’estil de vida dels nostres avantpassats en una societat tant modernitzada com la nostra?
Abans d’entrar a parlar de la dieta paleolítica hem de saber que els que la segueixen l’han convertit en la seva filosofia de vida. Els dos pilars bàsics d’aquest pensament són d’una banda l’alimentació evolutiva i de l’altra els entrenaments també coneguts com a “paleotraining”.
El paleotraining estimula les capacitats físiques pròpies del Paleolític: coordinació, força màxima, agilitat, capacitat aeròbica, potència, velocitat, força-resistència, equilibri, precisió, reacció i flexibilitat mitjançant un model d’entrenament concret acompanyat d’una nutrició i dejuni estratègics.
La dieta del paleolític o alimentació evolutiva neix d’un estudi dels hàbits alimentaris de l’era Paleolítica i té en compte que hem estat en contacte amb els nutrients del Paleolític durant 76.000 generacions i, en canvi, amb els productes que van aparèixer durant la revolució industrial tan sols portem 300 generacions.
En resum, el que es pretén amb la dieta paleo o amb la seva adaptació (ja que no és una dieta estricta) és disminuir la ingesta d’aliments com cereals i lactis, la major part en productes altament processats, ja que alguns autors indiquen que, en grans quantitats, poden arribar a ser perjudicials per a la salut.